Gezond en comfortabel binnenklimaat

Whitepaper binnenklimaat

Download de gratis whitepaper

Een gezond en comfortabel binnenklimaat draagt bij aan productiviteitsverbetering en vermindering van ziekteverzuim. Volgens onderzoekers is voor de investering in een gezond binnenklimaat eenvoudig een haalbare businesscase te maken. Deze whitepaper gaat in op het optimaliseren van dat binnenklimaat.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de cursus Binnenklimaat optimaliseren aan.


Preview:

Over de gevolgen van een slecht binnenklimaat is iedereen het wel eens. Te warm, te koud, een te hoog CO2-gehalte, te droog, tocht, slecht verlicht, lawaaiig: vrijwel iedereen kent wel een gebouw waar het niet lekker werken is. Velen van ons werken er dagelijks. Het is zó slecht gesteld met onze werkomgeving, dat het binnenklimaat permanent in de top drie van meest genoemde klachten staat.

Volgens de Leesman Index is slechts 54% van medewerkers tevreden over de mate waarin de werkplek productief werken mogelijk maakt. Het binnenklimaat – en persoonlijke invloed daarop – is daarbij een belangrijke factor. Desondanks blijven maatregelen uit.

De Dutch Green Building Council (DGBC) gaat nog een stap verder en zegt dat het ‘Sick Building Syndrome’ nog steeds bestaat. Deze term stamt uit de jaren 80 van de vorige eeuw, toen ontdekt werd dat medewerkers ziek werden van vervuilde ventilatiesystemen en vrijkomende giftige stoffen uit bouwmaterialen.

De DGBC rekent voor dat als we één dag van ons gemiddelde ziekteverzuim van negen dagen per jaar afknabbelen, dat voor Nederland een miljard euro op kan leveren. Maar ondermaats presteren door hinder van een slechte werkomgeving kost nog eens miljarden méér.

Downloaden

Download hieronder de gehele whitepaper!


Hebt u nog geen account? Registreer nu voor een gratis account.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?