Energiemonitoring: 5 tips voor direct besparen

whitepaper energiemonitoring

Download de gratis whitepaper

Het energieverbruik van utiliteitsgebouwen ligt fors hoger dan dat van alle huishoudens bij elkaar. Dat komt omdat veel gebouwen verouderd zijn en niet over moderne energiezuinige installaties beschikken. Een andere oorzaak is onnodig energieverbruik. Met energiemonitoring wordt deze verspilling direct zichtbaar.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de Online training Energiemonitoring en de cursus Energiemonitoring en analyse aan.

Een aantal tips om direct te besparen met energiemonitoring leest u in onze gratis whitepaper. Log in of maak een gratis account aan om te whitepaper te downloaden.


Preview:

Een grote verspilling vindt plaats doordat het verbruik van energie niet (meer) aansluit bij het dagelijkse gebruik van een gebouw. Dat kan met energiemonitoring snel inzichtelijk gemaakt worden. Als een gebouw ‘s ochtends rond acht uur open gaat, waarom gaat de verwarming dan om vier uur ‘s nachts al aan? Of als een gebouw rond zeven uur ‘s avonds sluit, waarom brandt de verlichting dan nog?

Door het actuele verbruik te relateren aan het gebruik van het gebouw, zijn de afwijkingen op te sporen en wordt het mogelijk maatregelen te treffen. Zo kan dit aanleiding zijn om de schoonmaak te verplaatsen van de avonduren naar overdag. Of voor een wekelijkse vergadering op een avond niet meer het gehele gebouw te verlichten of te verwarmen.Hebt u nog geen account? Registreer nu voor een gratis account.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?