Energiebeheer gebouwen in vier stappen

Download de gratis whitepaper

De whitepaper ‘Energiebeheer gebouwen in vier stappen’ beschrijft hoe bestaand (overheids)vastgoed verduurzaamd kan worden. Of het nu gaat om verbetering van het energielabel met enkele stappen of om een gebouw geheel energieneutraal te maken, de gehanteerde methodiek is praktijkgericht en toepasbaar voor iedere vastgoedeigenaar en -beheerder.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de cursusreeks Energiebeheer Gebouwen en de cursus Energielabel C voor kantoren aan.

Lees over de vier fasen van energiebeheer in gebouwen in deze gratis whitepaper. Log in of maak een gratis account aan om de whitepaper te downloaden.


Preview:

Maatregelen voor energiebesparing verdienen zich bijna altijd terug, zeker bij stijgende energiekosten. Het vervangen van T8 TL-buizen door een energiezuinige variant, levert een besparing op die zo groot kan zijn dat de investering al binnen enkele jaren is terugverdiend. Zo bestaan veel meer mogelijkheden voor energie­ besparing: het verbeteren van isolatie, vernieuwen van klimaatinstallaties, toepassen van slimme regelingen voor verlichting.

Voor de financiering van gebouw­ verbeteringen voor een hogere energieprestatie bestaan steeds meer varianten. Van een “maatregel-ESCo” – vgl. leaseconstructie – tot een volledige gebouw of zelfs gebieds-ESCo. Indien maatregelen in samenhang met het lange termijn huisvestingsplan of het meerjaren onderhoudsplan worden uitgevoerd, kan de investering in principe vanuit de exploitatie gedekt worden. Bij het opéénvolgend uitvoeren van maatregelen, kan een gebouw zelfs exploitatie­neutraal verduurzaamd worden. Het zijn immers de besparingen die de maatregelen betalen.Hebt u nog geen account? Registreer nu voor een gratis account.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?