Energiebeheer en energiebesparing: download gratis whitepapers

Ter introductie van de onderwerpen die tijdens de cursussen worden behandeld, biedt EnergieOpleidingen
een groeiend aantal gratis whitepapers aan. Hierin krijgt u de eerste concrete tips aangeboden op het gebied van energiebeheer,
energiebesparing en energieopwekking in bestaand vastgoed. Na een eenmalige, gratis registratie heeft u toegang tot alle downloads.

Dit is het huidige aanbod van whitepapers op EnergieOpleidingen.nl:


gratis whitepaper binnenklimaat

Gezond en comfortabel binnenklimaat

Over de gevolgen van een slecht binnenklimaat is iedereen het wel eens. Te warm, te koud, een te hoog CO2-gehalte, te droog, tocht, slecht verlicht, lawaaiig: vrijwel iedereen kent wel een gebouw waar het niet lekker werken is. Een gezond en comfortabel binnenklimaat draagt juist bij aan productiviteitsverbetering en vermindering van ziekteverzuim. Volgens onderzoekers is voor de investering in een gezond binnenklimaat eenvoudig een haalbare businesscase te maken. De whitepaper ‘Gezond en comfortabel binnenklimaat’ gaat in op het optimaliseren van dat binnenklimaat.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de cursus Binnenklimaat optimaliseren aan.

Klik hier voor een preview


Energiebeheer in vier stappen

De whitepaper ‘Energiebeheer in vier stappen’ beschrijft in hoe bestaand (overheids)vastgoed verduurzaamd kan worden. Of het nu gaat om verbetering van het energielabel met enkele stappen of om een gebouw geheel energieneutraal te maken, de gehanteerde methodiek is praktijkgericht en toepasbaar voor iedere vastgoedeigenaar en -beheerder.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de cursusreeks Energiebeheer Gebouwen en de cursus Energielabel C voor kantoren aan.

Lees over de vier fasen van energiebeheer in gebouwen in deze gratis whitepaper.

Klik hier voor een preview


gratis whitepapers energiemonitoring

Energiemonitoring: 5 tips voor direct besparen

Het energieverbruik van utiliteitsgebouwen ligt fors hoger dan dat van alle huishoudens bij elkaar. Dat komt omdat veel gebouwen verouderd zijn en niet over moderne energiezuinige installaties beschikken. Een andere oorzaak is onnodig energieverbruik. Met energiemonitoring wordt deze verspilling direct zichtbaar.

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de Online training Energiemonitoring en de cursus Energiemonitoring en analyse aan.

Een aantal tips om direct te besparen met energiemonitoring leest u in deze gratis whitepaper.

Klik hier voor een preview


Whitepaper energieverbruik LED-verlichting

De werking en het energieverbruik van LED-verlichting voor utiliteit

Bij nieuwbouw of ingrijpende renovatie is de keuze voor LED-verlichting goed te maken, maar hoe zit het bij vervanging van bestaande verlichting? Hoe bereken je het rendement van LED-verlichting? Hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen?

EnergieOpleidingen biedt op dit gebied de cursus Toepassen van LED-verlichting in gebouwen aan.

Klik hier voor een preview


Naar de opleidingen | Lees over onze docenten | Informatie over incompany cursussen